Samuelson-on-tour

Friday, April 21, 2006

Fredag, härligt !

Hej, go vänner. Idag gav jag mig iväg till stormarknaden för att göra "vecko-inköpet". Åkte dit utan jacka, har liksom ingen bra vårjacka. När jag kom ut från affären var det 19 grader varmt, vem behöver jacka ?? härligt !!!
Oj, vad mycket man måste handla för en familj på 5. Tog lite tid på mig och hittade både en sorts knäckebröd och ett riktigt mörkt fullkornsbröd, för första gången.
Nu hållar jag på att förbereda mat till morgondagens utflykt, det blir bland annat plättar. När jag stod där och stekte så slog det mig att jag måste berätta:

Jag läser Hemmets Veckotidning! Jajamensan, det händer inte ofta men mamma får den utav farmor och varje gång jag kommer hem måste jag ögna igenom högen. Det går ganska fort, mycket recept och små romantiska noveller som jag snabbt bläddrar förbi. Mamma har oftast redan löst de bästa korsorden, så kvar till mig blir veckans "kriminal-berättelse", krönikören Staffan och kanske något till. Nästan längst bak i tidningen finns också "Husmorstips". Jag brukar alltid läsa dem och alltid tänka, nej men vem hinner med först att fundera ut sådana här saker, sen göra dem och dessutom ta sig tiden att skriva in till tidningen för att berätta. Jag tänker INTE tvätta plastpåsar och hänga dem ut och in på ett litet gulligt tvättsträck över vasken, tänker INTE hälla lite salt på isbitarna för att de ska släppa lättare (smakar det inte salt sen?). Så sist när vi var hemma så var där ett tips om att använda mjölkpaketet när man steker plättar, jag steker mycket plättar så hopp och hej, upp till bevis. Tog och blandade smeten och sen hällde jag det i mjölkpatetet, funkar KANON! Inte en droppe spillde jag, mjölkförpackningarna här är i plast och har ett smidigt handtag vilket gjorde det så enkelt att nu kan jag tänka mig att steka plättar ännu oftare, fniss jag är knäpp, jag vet.

Det var i alla fall veckans husmorstips, nu över till veckans favorit-recpet.

Haloumi-ost, grillas (jag änvänder light, den är precis lika god som den andra). Lägg sallad i botten på en tallrik (själv använder jag till detta gärna ruccolla), lägg sen på ringar av rödlök, tjocka skivor bifftomater (helst), grillad paprika, gurka och i mitten en stor klick salsa (vanlig tacosalsa, styrka efter smak). På toppen halomi-osten. Det är så gott!

Nu önskar jag er en härlig helg!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home